Az anime Ryohgo Narita által megírt light novella alapján készítették, mely az első 3 kötetett dolgozza fel. A 2004ben debutált light novella a mai napig futt, melyet Suzuhito Yoshida illusztál. Akiyo Satorigi úgy gondolta, megérdemel egy manga-t is melyet 2009.áprlisa óta publikál a GFantasy(Kuroshitsuji, Pandora Hearts). Az animét a Brain's Base stúdió (Baccano!) készítetette, mely a 24. rész után bejelentett 2 special-t is.

 

 

.Main.Characters
Ryuugamine Mikado
 Minitokyo  Moe.Imuoto Zerochan


Seiyuu: Toshiyuki Toyonaga

Mikado a történet elindítója. Masaomi a best friendje. De mint kiderül, nem ő az egyik oka, hogy végülis elmegy Ikebukoroba. Megakarja változtatni az eddigi unalmas életét. Soha sem ment osztálykirándulásra, minden közösségi programból kimaradt és most, megvolt rá a remek lehetősége, hogy megtegye. Így jelentkezik is az egyik ikebukoroi középsuliba. Egy kedves, szerény, átlagos srácnak tűnik. De miért is? ... nos az már spoiler lenne ;)

spoiler

Ő a Dollarsoknak a vezetője. Mikor kapott egy számítógépet, és ugye nem ment sehova, elkezdett oldalt szerkeszteni, míg végül megalakította a Dollarst, teljesen jó szándékból. Egy hely, ahol beszélgethetsz, ismerkedhetsz. Nagyon okos! Izaya szokott tanácsokat adni neki, de ugye Izayat nem kell bemutatni... A Novellában a kék kendősöknek is ő lesz a vezetője Aobaval együtt.
Chat neve: Tanaka Taro

 
Kida Masaomi
 Minitokyo  Moe.Imuoto Zerochan
 

Seiyuu: Mamoru Miyano

Már rég óta él Ikebukoroba és hát ugye Mikado gyerekkori barátja. Ő volt az aki, úgy mond ösztönözte Mikadot, hogy költözzön ide. Igen, jól ismeri a vársot, ezért már az első részben körbe is vezeti Mikadot, és figyelmezteti egykét dologra. Szeret csajozni, de a legtöbb esetben magasról lesz*rják. Egy igazán vidám és élettel , no meg egoval is megáldott srác. De ez is csak látszat... ha többet akkarsz tudni, akkor katt a spoilerre. (érdekességként, hogy Kida izaya segítségével jutott be abba a suliba, ahova Mikadoval és Anrival együtt járnak névszerint: Raira Akadémia)

spoiler

Még mielött Mikado Ikebukoroba jött elég depressziós volt. Sőt mostanában is az szokott lenni. Ő volt a Sárgakendősök vezetője.  A gyávasága miatt ott hagyja  végül, mivel nem tudta meg menteni az akkori barátnőjét, Sakit. Miután Anrit megtámadja a Slasher és nő a Dollarsok száma is visszatér a Sárgakendősökhöz. Az utolsó részben ő is csatlakozik a Dollarsokhoz.
Chat neve: Bakyura

 
Sonohara Anri
 Minitokyo  Moe.Imuoto Zerochan
 

Seiyuu: Kana Hanazawa

Egy iskolába jár Mikadoval és Kida-kunnal. Osztály felelős, Mikadoval együtt. Csendes és félénk, de közeli barátságban lesz Mikadoval és Kidaval. Bár tisztában van a fiúk érzéseivel, ő inlább csak barátilag szereti őket. A kinézete miatt igen népszerű, bár ő nem foglalkozik vele. Ám neki is vannak titkai.

spoiler

Kiderül, ugyanis, hogy nem Niekawa Haruna a Saika tulajdonosa, hanem Anri. Úgy érzi mintha támaszkodna Saikara és így magát tartja parazitának. És még is hogy lett Saika Anri-é? Nos az annak köszönhető, hogy mikor az anyja megölte az apját, akkor az anyja saját magával is végzet, mivel nem tudta irányítani Saikat. Úgy tűnik, hogy egy képzet karforgató, ezért is képes használni. Anri az elsők között van, aki megtudja, hogy Kida a Sárgakendősök vezetője, és nem érti, hogy miért...
Chat neve: Saika

 
Orihara Izaya
 Minitokyo  Moe.Imuoto Zerochan
 

Seiyuu: Kamiya Hiroshi

És íme a leghíresebb karakter!  Aki kiérdemelte a Világ Egyik Legnagyobb Szarkavarója címet!  Na de lássuk csak, miért is ilyen népszerű ez a character!

Egy 23 éves fiatal ember, aki információkat add el saját szórakosztatása érdekében. Igen sokszor emlegeti, hogy szereti az embereket.(kivétel Shizou) Shizouval, Shinraval és Kadotaval jártak együtt ugyanabba az iskolába, ahova Kida, Mikado és Anri is jár. Shinra szerint már azóta gyűlölik egymást Shizou-channal, amióta találkoztak. Mestere a parkour sportágnak(falmászás, falugrás) és elég jól bánik a bicskájával is. (lásd ep.3) A kezdetektől gyanakodott Mikadora, hogy ő a Dollars vezető. Mindenkiről tud mindent. Így tudja a 3 fő erő vezetőjét is. És, hogy mi a terve? Csak akkor, ha tudni akarod...

spoiler

Egyik fő célja, hogy egy nagy banda háborút robantson ki Ikebukoroba, és ezzel "felébressze" Selty fejét, és így a Mennybe juthasson. Ő is Dollars tag, mint várhattuk.Pár érdekességet még ide írok:
- a novellában sokszor keverte Shizout bűncselekménybe, az animében, láthatunk is 1 kis részletett
- a novellában megismerhetjük a hugait Mairut és Kurorit, akik szintén bajkeverők, és annyit nyilatkozott róluk: "hogy szeretem őket, addig, amíg nem találkozom velük..."
- Az eseményeket egy furasakk játékkal vezeti le, amit persze ő előre kitervezett.
- a 7. kötet úgy fejeződik be, hogy hasba szúrják és elájult ne aggódjatok, a 8. kötetben az egyik illusztráción elég élőnek tünt... xD)
- Mikor fent van  a chatbe nőiesen ír.( elösször azt hittem rá, hogy Kida xD)
Chat neve:  2 van. Kanra és Chrome
Na, ezért a világ egyik legnagyobb szarkeverője! De azért nagyon bírom a fejét :D

 
Heiwajima Shizuo
Minitokyo  Moe.Imuoto Zerochan
 

Seiyuu: Ono Daisuke

Shizou védjegyei, a szemüvege és a csapos öltönye. Ja, és az automaták. De ennyire előre ne szaladjunk. Csendes és elég nyugodt. Egy darabig, mivel igen könnyen felkapja a vizet, és akkor nem marad jelzőtábla a közelben, az is biztos. Iszonyú erős, bár ő azt mondja, hogy nem szereti az erőszakot. ÉS mestere a parkournak, és minden vágya, hogy kinyírja Izayat.

spoiler

Ő is tagja a Dollarsnak. Rég óta ismeri Seltyt, és nagyon jóban is vannak. Van egy öccse, aki híres szinész (Kasuka Heiwajima). Miután rálőnek a Sárgakendősök, azzal a mondattal hagyják ott, hogy Kida Masaomi mondta, ezek után Shizou felveszi Kidat is a megölöm című listába.A novellában, ezek után találkoznak is Kidaval. Kida elmondja, hogy mi volt a szitu. Természetesen Shizuo behúz neki egyet. Személyesen ismeri Izaya hugait, és nincsen rosszban velük. A novellában összejön egy Vorona nevü fejvadásszal.

 
Celty Sturluson
 Minitokyo  Moe.Imuoto Zerochan
 

Seiyuu: Miyuki Sawashiro

Ha mondanunk kellene hőst a sorozatból, akkor azt Seltyre nyugodtan mondhatjuk, jobban monva hősnő. AZ egész történet lényegében róla szól, és vele foglalkozik Úgy ismerik, hogy a Fekete Motoros, vagy a Fej nélküli Lovas. Ő egy Dullahan( tündér) aki Írországból érkezett Japánba, hogy megkeresse a fejét. A motorkerékpár egy ló álruhában. Képes manipulálni azt a sötét anyagot ami a nyakából áramlik ki. Shinrával él együtt, amióta megtalálta egy hajón. Imád online beszélgetni,  szeret tévézni és DVDzni is. Teljesen olyan, mint 1 normális ember. Futárként dolgozik. Jellegzetes sisagot visel, mikor kimegy az utcára és a PDAján keresztül komunikál mindenkivel. Mindig behúzz egyet Shinrának, ha tesz egy megjegyzést, hogy mennyire szereti. Na, de ez fordítva is igaz? :P

spoiler

Ahogy halad a történet egyre jobban tisztázódik, hogy Selty is szerelmes Shinrában. Bár ő is természetfölötti lény, mégis fél a földönkívüliektől. Legnagyobb félelme azonban az hogy elpusztítják a fejét, és akkor ő is eltűnik... Ő is tud a 3 fő erőről. Tagja a Dollarsnak. Sokszor segít Anrinak és Mikadonak is.
Chat neve: Setton

 
Kishitani Shinra
 Minitokyo  Moe.Imuoto Zerochan
 

Seiyuu: Fukuyama Jun

Egy 24 éves, fiatal orvos. Seltyvel él együtt, és szerelmes belé. Általában otthon szokott lenni, és  orvosi köpenyt visel. ugyan abba suliba ment mint Shizou, és azóta is érdekli hatalmas ereje. Sőt szereti is nézni, mikor használja. Így ugyan úgy egysuliba járt Izayaval és Kadotával. Jóban van Izayával is. Szereti az Iyaza vs Shizou harcokat.

spoiler

Shinra egész idő alatt tudja, hogy hol van Selty feje, és a Saika kardjáról, ami lehetővé tette, hogy levágja a fejét. És hogy miért tartja titokban Celty elött? Fél attól, hogy ha meg lesz a feje akkor elemgy és más lesz, mint elötte.Shinra apja is orvos. Első boncolási élménye Selty volt(már mint Shinrának) és azóta szereti Seltyt.

 

 

 

A 13 részes anime-t Seiji Kishin rendezte és a P.A Works stúdió gyártotta. Az eredeti történet is light novella alapján készült, melyet Jun Maeda írt és Na-Ga illusztrálta. 2 manga is található belőle Angel Beats! The 4-koma:Our War Front March Song melyet már az anime elött publikálta a Dengeki G's Magazine, az anime megjelenése után, pedig egy új manga is megjelent Angel Beats! Heaven's Door címen, melyet szintén a Dengeki G's Magazine közvetíti az olvasóknak.  Mind a 2 manga eltér az anime storyrától, de a lényeg nagyjából ugyanaz.

 

 


Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok